Terima Kasih Daun Keladi :)

Dah lawat2 baca2 tuh rajen2 tinggalkn la buah tangan yer. Tak kesah laa kt chatbox ke atau kt komen. Just to let me know that you are visiting. Thank you and happy reading. P/s aku dah letak "like" button tu gatal2kan la tangan nak tekan button tu ye :)

Wednesday, October 5, 2011

The Longest Day was Yesterday Part 9

[MEMORY SEQUENCE INITIATED]

Aku ternampak dia seorang shj yg tunggu depan gate tu
Mana pergi lagi 3 orang tu?
Roomate dia lah tu mmg together2 tol haha
Aku pun pergi lah ke gate tu nak jalan saing dengan Alya ke stesen bas
Peh mmg serious first time
Aku ni gelabah sikit kejap2 laju kejap perlahan aku jalan haha
Hahaaaaaa cmni lah lau tkde kereta. Lau ade senang kerja hoho
Tk pyh tido kt MFI, tido kt kereta je depan KIAM
Tapi tk mandi pulak ye....

[MEMORY REWIND..]

Aku dah buntu gila dah
Aku tataw nak tido mana dah
So aku kne amik keputusan daring
“Alya, ade kedai mamak tk dekat2 dengan KIAM”
“Ada tapi tk bpe dekat” *Tk ingt pe dia ckp :)
“Oklah, nnti nak ddk situ je sampai pagi tunggu Alya. Mamak an 24 jam”
“Ish bahaya lahh. Malam2 kt sana bahaya”
Dia mmg dah gitau aku malam2 kt sana mmg bahaya, ramai orang asing katanya.
Tapi aku dah desperate, aku sanggup buat pe je, tunggulah berjam2 pun as long aku tk perlu nak berpatah balik
There’s nothing to lose!
“Takpe lah. Boleh jaga diri ni. Takpe2 saya sanggup tunggu kt situ”
“Lelaki pun boleh kne rompak taw”
Kalau lah aku mcm Jason Bourne ke kan best, ade orang nk bunuh dia silat je haha
“Takpe..Ish kalau ade kereta an senang. Tido kt kereta je”
“Ish tak nak mandi ke?”
“Pandai2 lah pakai Febreeze ke haha” *Betul ke eja? -.-
Aku sekarang ni mmg tk dpt nk piker secara rational. Aku tengah bengong kepala otak dari td piker je nak tido mana
“Apa kata tanya budak MFI”
“Budak MFI ramai balik. Dah tanya tadi”
“Ohh ye ke. Cuba la tanya Mukmin”
“Ok fine”

[FAST FORWARD MEMORY..]

Bodoh gak aku time tu -.-
Desperate lah katakana
So kat bust stand tu aku tunggu lah. Ddk kt sblh dia
Haish memang semua ni first time
Kitorang tk pernah pun sebelum ni. Amat jarang jumpa tu pun tk prnah sampai setengah jam
Bas mini pun sampai
Alya ckp seringgit je gi mana2
Peh syiok gila. Ni kalau bwk pusing2 pun seringgit je berbaloi gila haha
Tempat duduk dia kecik je tapi at least muat lah utk dua orang
Sambil otw ke KTM UKM tu dia tunjuk2 lah itu ini
Mcm tour guide la hehe
Mana pernah jejak kaki kt sini beb
“KL sentral an?”
“Haah”
Okay aku yakin aku tau KL Sentral tu kt mana
Bajet2 tengah2 KL lah tu nama pun Sentral an

Smpai akhirnya di KTM UKM
Alya cuba nak beli tiket kat kaunter eletronik tu sbb kaunter orang beratur panjang
Tapi dia dari tadi cuba masukkan duit asyik kne tolak je
Duit baru pun tk boleh
Ape kena dengan mesin ni -.-
So kitorang beratur panjang gak lolol

[FAST FORWARD MEMORY..]

KTM sampai. Aku tataw bpe lama dah aku tunggu tapi cm agak lama lah
Tiket tu aku simpan lah dlm poket
Sumpah ramai -.-
Aku bukan tak suka. Tapi mcm2 boleh jadi kat perempuan
Patut lah ade ‘ladies coach’ hoho
So aku ckp kt Alya stay close to me as possible
Aku bukan amik kesempatan le -.-
Since aku dah bwk dia keluar, tanggungjawab nak jaga keselamatan dia jatuh kat aku la
Pape jadi aku yang bertanggungjawab ye dak?
Dalam KTM tu aku tengok siapa kt keliling aku dengan Alya
Kalau aku ternampak mamat indon ke sesiapa yang sewaktu dengannya
Diorang ni bukan boleh percaya sangat
Aku mintak Alya alihkan kedudukan dia biar aku yang gantikan
Kalau boleh dia kne ddk kt rapat ngn dinding la biar tkde orang kacau
Dlm KTM mmg ada je lah orang amik kesempatan
Perangai mcm anjing -.-

Kat atas pintu KTM tu aku tengok lah peta laluan KTM ni
Haishh lama gak KL Sentral ni. 7-8 stesen gitu
Gerak dah lembab cm lembu
Tension aku diri lama2 dlm keadaan cmni

[FAST FORWARD MEMORY..]

Haa sampai juga KL Sentral!
Tapi..
WHERE THE HELL IS THIS PLACE????
Mati2 aku ingat KL Sentral tu dekat AvenueK tu
Selalu aku turun situ je
Sini sumpah aku tk pernah pegi
*Korang nak gelak, gelak lah. Aku mmg buta KL. Yelah aku orang JB ye dak?
It’s time to improvise~

[MEMORY SEQUENCE ENDED]

6 comments:

Alyaa said...

hehe salahle eja febreeze .......nie yg betul febreze....:P

Fath said...

Patut le cm pelikk je tengok :P

missy malyne said...

ktm ukm???dkt dgan tmpat aq..;)

Fath said...

Ohhh haha dok ukm ke?

Ila Zalila said...

wehhh alya? x cter pn :D haha aku pn org jb jugek ^^

Fath said...

Hahha sila stalkk~~

Our Blogger Templates Web Design

©2009 Fathkebuss@LiFe's Portrayal. All Rights Reserved.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP