Terima Kasih Daun Keladi :)

Dah lawat2 baca2 tuh rajen2 tinggalkn la buah tangan yer. Tak kesah laa kt chatbox ke atau kt komen. Just to let me know that you are visiting. Thank you and happy reading. P/s aku dah letak "like" button tu gatal2kan la tangan nak tekan button tu ye :)

Monday, February 22, 2010

Employee of the Month!


*Gambar hiasan : Staff KFC nie tgh tido atas bench kt luar KFC AEON Bukit Indah =.=

Peh nie ke wajah2 employee of the month
Wajah pn tkde pe lagi gelaran tu an kah3
Lately, aku pnyr progress agak teruk =.=
First off smlm, Actually aku kne keje morning
Morning plak sorang an
So lau aku tk dtg spe nk ganti plak
Then pagi tu ade la org kacau alarm clock aku
Aku dh kne siap kol 8 dh sbb kol 9 mau kne punch card dh
Aku bgn2 tgk jam kol 10.00 pg! DAMN!!!
Erghh cmne nie kalau aku nk gi skang alamatnyr kol 11 la aku bru smpai
Ikutkn lg sejam lagi sorang staff dtg nk tolong aku
Then aku rase msti manager suda call sorang staff ganti aku skang nie
Lau dtg pn knpem kne marah la
Haishh cmne nie

So aku amik keputusan utk tidak dtg
Lantak la aku nk jwb cmne
Aku pn msg Anna la nk mintak pndpt nk ckp ape kt manager
Lau aku nk gtawu hal sebenar knpem kne teruk bhaii
Sorry la ye sir Shahrul
Saya trpakse ubah sket cte :(
Dlm kol 4 ptg tu bru la aku msg manager aku ckp td kol 2 bru bgn
Pdhl kol 10 dh bgn dh :(

Haihh nk buat cmne
Aku agak seram la an lau dia tros call pastu nk hentam2 aku
Worst case scenario : "Kau dipecat!!!"
Nsib baik la sir Shahrul nie baik2 orgnyr..Dia tk ckp pape la psl aku tk dtg
Dia just ckp esoknyr ade kelas kt Permas Jaya
So belajar lg lah

Esoknyr aku jd baik la since smlm dh buat mslh :(
Kol 7 stgh pg aku dh smpai KFC sbb kol 8 sir Shahrul nk hantar aku ke kelas kt Permas Jaya tu
Lame gak aku tunggu tuh yg aku tdo jp kt bench dpn KFC tu
Budak2 lain yg gi kelas ngn aku serta shift opening pn smpai
Aku diam je la tk berani ckp pape sbb aku nie berslh an takut kalau terbuat hal lagi
Pastu ade la akak backup mulut SIALAN nie ckp
"Kalau keje tk dtg, lau kelas nk dtg plak"
Panas2..tp sabar je lah sbb dh salah gak even aku ade rse gak cm nk tampo akak tu HAHA
Mmg rmai la tk suke akak tu sbb ssh tol dia nk ckp baik2
Sket2 mau sound pkai mulut SIALAN dia tu..Pedas2 sumenyr =.=

So dh mule brgerak la ke Permas Jaya
Kt dlm kete sume berbual2 jela tp aku diamkn diri je
Last2 sir Shahrul tego
"aik diam je? Alarm clock okay hari nie?"
Then aku jwb la okay
Spnjang prjlnn aku diam je lah dgr diorng sume berbual

Kelas brjln cm biasa lah, blajar psl mengendalikn makanan
Ngntok gile aa tp aku thn je la diri
Tgk Amin dh trlelap pastu kne sergah ngn Miss yg mengajo tu
Peh mamai tk agak2 an Amin nie
Time rehatnyr aku, Amin ngn Faiz berbual2 la
Faiz pn cte la psl smlm..Rupenyr dia yg ganti aku
Peh dia pnyr cerita mmg aku tk nk aa dgr
Buat aku rse brslh gile beb
Tetibe je kne dtg pg2 =.= lau aku pn geram gak la tp mslhnyr aku yg buat mslh skang nie

Dah abis kelas, aku singgah KFC tmpt aku keje an nk amik lunch break aku
Aku rse nk makan Twister la arini sbb blom prnh rase lg an
Then Fahmi pn tego aku aa "Pehh mmg baik aa kau tk dtg morning"
Aku diam je la then dh amek lunch aku tros blk rumah
Sedap gak Twister haha
Esok mkn lg la hehe
Esok gak la aku opening lg
Dh nekad, jgn bangun lmbt, jgn buat mslh beso lg hmm :(

Monday, February 8, 2010

Exhausted

Peh minggu nie pnyr jadual keje agak cm shiall =.=
Dah la raya Cina suda dekat an
Mmg mampus laaa aduii
Pastu ade lagi 2 member kne relief kt Nusa Bestari selama sminggu
So total ade 4 org je la csd utk minggu nie
Tak cukup tu so keje pn kne lebih aa =.=

Isnin : 12 tgh hari - 8 mlm, 1 jam rehat - Total 7 jam
Selasa & Rabu : Closing, 4 ptg - 12 mlm, 1 jam rehat - Total 7 jam
Khamis : Opening, 9 pg - 5 ptg, 1 jam rehat - Total 7 jam
Jumaat : Off, Alhamdulillah!!

Haa dua hari nie plg cm shiall laa
Dah la raya Cina an
So mmg blambak la org t

Sabtu&Ahad : Closing, 2 ptg - 12 mlm, 2 jam rehat - Total 8 jam

Pehh pastu closing ngn Rahmat an, lau ngn Joey okay lagi dia tkde la sket nk marah2 an
Lau Rahmat nie mmg dia nk marah je la keje dia
Smpai jd tension aku nie
Selasa ngn rabu nie je la closing ngn Joey
Alhmdulillah, dia nie CSD plg terrer

Haha tu je :(

Tuesday, February 2, 2010

Cashier

Jarang dh aku update blog nie
Ade sebab2nyr n antaranyr ialah
1.Busy keje
2.Malas haha
3.Tataw nk update pe

Yup, skang aku keje..Dh lme dh
Tk ingt bpe lme =.=
Kt KFC AEON Jusco Bukit Indah
Sebagai Cashier

Keje sbg cashier mmg la agak tension
1st off, keje kelam kabut, nak2 lau hari sabtu or ahad
Sbb ramai org, customer dtg tk putus mmg nk rehat pn tk smpt
Kadang2 tu aku trpakse tinggalkn lunchbreak aku psl nk kasi member2 lunchbreak dlu sementara aku melayan customer2 nie
Pastu, cashier nie plak psl duit an
Haa tuh mmg aku seram laa..Nak2 bile nk bagi baki tuh..
Takut lau terlebih seposen ke, seringgit ke, Rm10 ke, Rm50 ke!! =.=
Kalau terlebih short laa =.=
Skang nie total short aku suda Rm18+, potong je lah gaji akuu

Pastu jd cashier madah nk kne cepat je keje
Letak whip potato la, coleslaw, ayam, fries, wedges dll
Setakat nie tkde la buat keje smpai jatuh2 pinggan hahaha
Cume aku buat hati2 sgt smpai jd slow pastu kne je marah ngn manager ngn cashier2 yg lain
Grr
Aku plak slalu je tersalah tekan, terpaksa la nk VOID, pastu naik la nme aku =.=
Lastly, aku kne abiskn air liur nie nk melayan customer
Kadang2 smpai jd kering tekak aku dn takde suara nk ckp pas dh lyn customer byk
"Selamat dtg ke KFC, having here or take away, sir?"
Dan ayat2 lain smpai aku dh bosan ngn ayat2 tu sume =.=
"Spicy or original?" "Snack Plate 1 set?" "Large or regular, sir?"
"ENJOY YOUR MEAL!!" BLAHHH!! haha


*Nie la snack plate, jd hidangan pilihan ramai customer spanjang aku jd cashier

Tapi mmg standard la keje cashier cmnie an
Cume rase mcm tk sesuai keje cashier nie utk aku
Sbb aku nie mmg lemau bab kire2 duit nie =.=

Okay la, start minggu nie aku jd bahagian CSD kot
Customer Service Department kot
Yg keje bahagian kt luar tuh
Lap2 meja, menyapu, mop, kutip makanan tk abes dll
Keje nie penat pn tp tkde la aku jd tertekan
Cume lau ramai org je lahh bese lah terkejar2 kejap nk bersihkn tu kejap nk bersihkn nie
Smlm dh off dua hari, isnin dn selasa
So hari nie la aku start jd CSD hehe

Papepn wish me all the best keje nie
Duit utk lesen kete nie bhaii
Aku nk lesen kete T_T
Babaii :)
P/s, Tolong!!, Aku dh muak makan kfc hahaha

Our Blogger Templates Web Design

©2009 Fathkebuss@LiFe's Portrayal. All Rights Reserved.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP